-->

Ismét nagy az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Magyarországon a koronavírus-járvány tavaszi hullámában kényszerű létszámleépítések hatására a kölcsönzött munkavállalók iránti igény 40 százalékkal csökkent; nyáron azonban már átlagosan a járvány előtti termelési szintek 90 százalékán működtek a vállalatok, és ismét megjelent a munkaerőhiány a HR szolgáltatásokra specializálódott WHC csoport saját adatai szerint.

A tapasztalt szakembereket nem képes pótolni a vendéglátásból és a turizmusból felszabaduló munkaerő, így megindult a külföldi toborzás is. Az újabb korlátozások pedig további bizonytalanságot okoztak. Kulcsfontosságú lesz a munkaerőpiacon, hogy a termelő vállalatok milyen ütemben kapaszkodnak vissza vagy akár haladják meg a korábbi termelési szintjüket - írták. A közleményben Gölt Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője úgy vélte 2021-ben nem áll minden vissza a válság előtti szintre, ezért azon kell dolgozni, hogy a cégeket minél felkészültebben érjék a változások, ebben pedig kulcsszerepe lesz a rugalmas toborzásnak, illetve a munkaerő-kölcsönzésnek.

Hozzátette, a minőségi munkaerőért folytatott "kiélezett harcban" fejleszteni kell a digitális toborzási eszközöket, be kell vetni a chatbotokat, és a közösségi médiát. Fontos, hogy ezeket a megoldásokat már nemcsak a szellemi foglalkoztatottak, hanem a kék galléros munkavállalók megtalálásához is alkalmazni kell. A WHC csoport 1990-ben alakult , HR szolgáltatásokra specializálódott vállalkozás, amely munkaerő-közvetítéssel, munkaerő-kölcsönzéssel és diákmunkával foglalkozik. Országos szinten több mint 300 partnerrel dolgoznak és csaknem 400 elérhető, betölthető munkakört kínálnak.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tovább javul a helyzet Németországban »