-->

Jeep és Suzuki modelleknél is felmerült a dízelprobléma

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Fiat Chrysler Jeep Grand Cherokee, valamint a Suzuki Vitara dízelmotoros modelljei megsértik az uniós emissziós normákat - jelentette be a holland RDW gépjármű-felügyelet.

Az RDW a Jeep Grand Cherokee és a Suzuki Vitara dízel modelljei motorvezérlő szoftverében "meg nem engedett emissziós szabályozást" fedezett fel, amely közúti forgalomban lehetővé teszi a jármű tesztelési körülményeknél magasabb nitrogén-oxid-kibocsátását. Az Európai Unióban referenciának tekintett holland gépjármű-felügyelet közleménye szerint az érintett Jeep és Suzuki modellek értékesítését be kell tiltani, amennyiben a gyártók nem nyújtanak megoldást a problémára.

Bejelentették egyúttal, hogy a Jeep frissítést fejlesztett ki a motorvezérlő szoftverre, a felügyelet ezért felszólította a Fiat Chrysler vállalatot a modell javításra visszahívására. A Suzuki még nem jelentkezett megoldással a problémára - közölték. A Fiat Chrysler és Suzuki autógyáraktól a Reuters hírügynökség még nem kapott választ az ügyre vonatkozóan feltett kérdéseire.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ismét a Suzuki végzett a dobogó tetején »