-->

Jelentett a Daimler - meg is ugrott az árfolyama

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Több mint 4,5 százalékkal emelkedett a Daimler árfolyama a frankfurti tőzsdén, miután a német luxusautógyártó a piaci várakozásoknál jobb eredményekről számolt be a honlapján pénteken közölt harmadik negyedéves előzetes adatsorban.

A Kecskeméten Mercedes-Benz-gyárat üzemeltető társaság július-szeptemberben 3 milliárd 71 millió euró kamat- és adófizetés előtti (EBIT) nyereséget ért el, ami jóval meghaladja az elemzők által várt 1,95 milliárd eurót. A kiigazított EBIT 3,48 milliárd euróra várható, ami majdnem egymilliárd euróval több az elemzők által várt 2 milliárd 498 millió eurónál. A kisbuszokat, buszokat és teherautókat is gyártó, stuttgarti székhelyű vállalat a vártnál gyorsabban állt talpra a koronavírus-járvány következtében kirobbant válság után, és különösen erős volt a teljesítménye szeptemberben.

Ez a szigorú költséggazdálkodással, a készpénzmegőrzési intézkedésekkel és a hatékonyság további növelésével együtt az eredményezte, hogy a piaci várakozásoknál jobb eredményeket ért el. A személyautókat és kisbuszokat gyártó üzletág az elemzők által várt 1,32 milliárd euró helyett 2,12 milliárd euró kamat- és adófizetés előtti nyereséget ért el. A teherautók és autóbuszok esetében 541 millió euróra rúg az EBIT, míg elemzők 350 millió euróra számítottak.

A Daimler arra számít, hogy a negyedik negyedévben folytatódik a kedvező tendencia, ha csak nem vezetnek be újra szigorú korlátozásokat a koronavírus-járvány miatt. Az első két negyedévben veszteséget termelt a Daimler, mert a világjárvány következtében meredeken csökkent az általa gyártott járművek értékesítése. A Daimler október 23-án teszi közzé a harmadik negyedévre vonatkozó részletes vállalati beszámolóját, amelyben aktualizálja éves előrejelzését is.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A vártnál jobb eredmények születtek az Ericcsonnál »