Jól halad a Tesla Gigafactory építése Sanghajban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jól halad a Tesla Gigafactory üzemének az építése Sanghajban, a szerelőcsarnok májusra már el is fog készülni - közölte csütörtökön újságírókkal a sanghaji helyhatósági gazdasági és informatikai bizottság elnöke, Chen Mingbo.

A Tesla 50 milliárd jüan (7 milliárd dollár) költséggel épülő üzemberuházása a legnagyobb közvetlen külföldi működőtőke beruházás Sanghaj történetében, a Tesla esetében pedig az első beruházás az Egyesült Államokon kívül.

Az üzem alapkőletételén az idén januárban Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója közölte, hogy a tervek szerint az üzem az idei év végére készül el és jövőre kezdi meg a Tesla Model 3 elektromos autó tömeggyártását. Az üzem tervezett kapacitása évi 500 ezer autó.

A Tesla jelenleg az Egyesült Államokból importálja a Kínában értékesített elektromos autókat. A kínai vámhivatal sajtószóvivője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel azt közölte, hogy a hivatal feloldotta a Tesla Model 3 behozatalának múlt héten elrendelt felfüggesztését.

A Tesla nem kommentálta a hírügynökség jelentését. A Reuters értesülése szerint az import felfüggesztését azért oldották fel, mert a Tesla elvégezte a hivatal által megkövetelt módosításokat. A vámhivatal a múlt héten azért rendelte el a Tesla autók behozatalának felfüggesztését, mert azok nem rendelkeztek kínai nyelvű figyelmeztető és tájékoztató feliratokkal. Az import felfüggesztésének a hírére a Tesla részvénye 5 százalékkal gyengült, majd felfelé korrigált.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Tesla Berlinben építi meg első európai gyárát »