Kevesebb bevétel mellett több profit

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elemzők által vártnál nagyobb lett a Tencent Holdings kínai internetes óriásvállalat profitja az idei első negyedévben, a bevétele ugyanakkor elmaradt a becsülttől.

A Tencent, amely piaci tőkeértéke alapján a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, szerdán azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban az adózott eredménye 27,21 milliárd jüan (3,93 milliárd dollár, 1 jüan=42,17 forint) lett, ami 17 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál és jócskán felülmúlta a szakértők által várt 19,4 milliárd jüant. A cég negyedéves bevétele szintén jelentősen, 16 százalékkal, 85,5 milliárd jüanra emelkedett, de így is elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 88,2 milliárd jüantól.

A Tencent fizetős üzenetküldő mobilalkalmazása, a WeChat 1,112 milliárd aktív felhasználóval rendelkezett március végén, éves összevetésben 6,9 százalékkal nőtt ez a szám. Az első negyedévben az internetes játék szegmensben a bevétel 1 százalékkal, 28,5 milliárd jüanra csökkent. A Tencent internetes reklámbevétele a negyedévben 25 százalékkal, 13,4 milliárd jüanra nőtt. A fizetésközvetítő és felhőszolgáltatási ágazat 21,8 milliárd jüan bevételt hozott, 44 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Enyhén csökkentették a referencia kamatokat »