Munkaügyi hivatalok a teljes foglalkoztatottságért

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Érdemben hozzájárul a munkaügyi hivatalok átalakítása a foglalkoztatottság bővüléséhez, a munkanélküliség csökkenéséhez - mondta a Magyar Nemzetnek Bodó Sándor. A Pénzügyminisztérium államtitkára kiemelte: az eddig tíz megyében bevezetett hatékonyabb hivatali munkának köszönhetően duplájára nőtt a versenyszférában elhelyezkedők száma, ami nagymértékben segíti a teljes foglalkoztatottság elérését.

A lap csütörtöki számában felidézi, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tovább nőtt a foglalkoztatottak száma, a május-júliusi három hónapos időszakban az átlagos létszám 4 millió 518 ezer volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,1 százalékra emelkedett. A munkanélküliek átlagos létszáma 158 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt. Bodó Sándor kitért arra, hogy már több mint harmincezer álláskeresőt közvetítettek ki sikeresen az átalakított foglalkoztatási osztályokon, ismertebb nevén munkaügyi hivatalokban.

A Munkaerőpiaci reformprogram hatására jelentősen javult az ügyintézés hatékonysága - mondta, hozzátéve, hogy a kiközvetítettek 96 százaléka három hónap után is munkában állt, ami jelentős eredménynek számít. Az államtitkár kiemelte, hogy hatékonyabb a vállalati kapcsolattartás a hivatalokkal, így a cégek az igényeiket közvetlen módon jelezhetik, az erre kijelölt kapcsolattartó pedig olyan álláskeresőket közvetít ki az adott munkára, aki az előszűrés alapján megfelel a munkáltató elvárásainak.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Több pénzzel talán több embert vesznek fel »