Nőtt a Sberbanknak adózott eredménye

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Sberbank, a Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank adózott eredménye 6,8 százalékkal nőtt éves összevetésben az idei első három hónapban.

A bank kedden azt közölte, hogy a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) alapján a negyedéves profitja 226,6 milliárd rubel (1 rubel=4,47 forint) lett. Az orosz bank nettó kamatbevétele 1,2 százalékkal, 337,5 milliárd rubelre nőtt, díjbevétele pedig 10,7 százalékkal, 104,5 milliárd rubelre bővült.

A Sberbank hét éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik. A Sberbank Magyarország Zrt. lakossági-, mikro-, kkv- és nagyvállalati ügyfeleknek nyújt teljes körű banki szolgáltatást Magyarországon.

A bécsi központú Sberbank Europe csoport Európa nyolc piacán van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban. A Sberbank Europe legsikeresebb évét zárta tavaly, mióta 2012-ben belépett az európai piacra. A bankcsoport 34 millió euró nettó eredményt mutatott fel a jobb üzleti teljesítménynek, a javuló költséghatékonyságnak és a kockázati költségek csökkenésének köszönhetően.

Az eredményhez jelentősen hozzájárultak a Sberbank Europe leányvállalatai. A csehországi bank 14,7 millió, a szerbiai 11,1 millió euró nyereséget könyvelt el, míg a szlovén bank 8,1 millió, a horvát bank 6,2 millió, a magyar tagbank pedig 4,3 millió euró nyereséget jelentett.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kissé megcsúszott az SAP működési eredménye »