Százmillió forintos támogatás a kormánytól

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Százmillió forinttal támogatta a kormány a ceglédi Gépész-Szido Kft. új, 6476 négyzetméteres raktárcsarnokának a felépítését, amely csaknem egymilliárd forintba került.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára a pénteki avatóünnepségen elmondta, hogy 2017-ben 4,1 százalékkal, 2018-ban közel 5 százalékkal nőtt a gazdaság és 2019-ben is hasonló teljesítmény várható. Ez a mindennapokban azt jelenti, hogy például sikerült felújítani a 4-es főutat, Cegléden is újabb és újabb otthonok épülnek, a cégek nagyobb beruházásokat hajtanak végre, olyanokat, mint a városban a Szido Kft.

A cég új munkahelyek teremtésével is hozzájárul Cegléd gazdasági fejlődéséhez - fűzte hozzá az államtitkár. Banai Péter Benő azt mondta, hogy a gazdasági környezetnek is köszönhető, hogy Magyarországon prosperálnak a vállalkozások, olyan adóváltozások történtek, amelyek megkönnyítették a cégek életét.

Hozzátette, hogy a társasági adó csökkentése lehetőséget biztosított a cégeknek, hogy több forrást fordítsanak beruházásokra, a munkáltatói terhek csökkentése lehetővé tette, hogy a munkabérek emelkedjenek, a gazdasági növekedés elősegítette, hogy újabb és újabb támogatásokat adhasson a kormányzat a gazdaság szereplőinek. Sziládi Sándor, a Szido Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a fejlesztés célja a jelenlegi raktár-kapacitásuk bővítése volt, az új raktárcsarnok 12 dokkoló kapuval, szociális blokkal és anyagnyilvántartó irodával készült el.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Újabb Japán beruházás Székesfehérváron »