Vártnál kisebb lett a Raiffeisen nyeresége

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elemzők által vártnál kisebb lett a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet nyeresége az idei első negyedévben részben a magasabb kockázati költségek és az alacsonyabb nettó kamatkülönbözet miatt az orosz piacon.

Az RBI szerdán azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban a konszolidált adózott eredménye 43,4 százalékkal, 226 millió euróra csökkent. A negyedéves profit kisebb lett a szakértők által várt 244 millió eurónál. A részvényarányos eredmény 45,4 százalékkal, 64 centre zsugorodott az egy évvel korábbi 1,17 euróról. Oroszországban, részben a rubel gyengülése miatt a profitja 8 százalékkal csökkent. Az RBI éves nettó kamatbevétele 0,5 százalékkal, 825 millió euróra mérséklődött. A kereskedelmi bank Tier 1 tőkemegfelelési mutatója 14,9 százalék volt az idei első negyedévben, a három hónappal korábbihoz hasonlóan.

Az RBI a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, a térség 14 országában van jelen, és 16,3 millió ügyfelet szolgált ki az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévi 16,1 millió után. A térségben 1986-ban Magyarországon nyitotta meg első leánybankját. A bank honlapján az szerepel, hogy magyarországi leánycégének idei első negyedévi adózott eredménye 15 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 14 millió euróról. A kamatbevétel pedig 34 millió euróról 37 millió euróra emelkedett. Magyarországon a Raiffeisen dolgozóinak a száma a tavalyi első negyedévi 2012-ről 2168-ra emelkedett, az ügyfelek száma nem változott, 500 ezer maradt.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Itthon nőtt a legjobban az építőipari termelés »