-->

Véget ért a sztrájk Portugáliában

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Befejezték Portugáliában sztrájkjukat az üzemanyag szállító teherautót vezető sofőrök csütörtök reggel, miután a kormány közvetítésével megegyezés született a szakszervezetek és a munkáltatók között - közölte csütörtökön az infrastruktúraügyi minisztérium.

Pedro Nuno Santos miniszter azt mondta, a munkabeszüntetés végével lehetőség nyílt a további egyeztetésekre. Pedro Henriques, a veszélyes üzemanyagot szállító teherautót vezető sofőrök országos szakszervezetének szóvivője történelmi napnak nevezte a csütörtököt: "az ország végül megértette a nehézségeinket, így most már mi is hamar megkezdhetjük a tárgyalásokat".

Hozzátette azt is, hogy az egyeztetések április 29-én kezdődnek. A hétfőn elkezdett sztrájk miatt az országban napról napra egyre jobban akadozott az üzemanyag-ellátás. A töltőállomásoknál szerte az országban hosszú sorok alakultak ki, szerdán pedig már több száz benzinkút ki sem nyitott.

A portugál kormány kedd éjszaka energiaválságot hirdetett, miután arra kényszerült, hogy felszólítsa a sofőröket, vegyék fel a munkát, mert a portugáliai repterek üzemanyagkészlete vészesen fogyatkozni kezdett, és már járatot is kellett törölni emiatt. A sofőrök a fizetésük és munkakörülményeik javítása érdekében sztrájkoltak.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés