A Sanghaji Tőzsde kapitalizációja a negyedik a világon (4)

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A Sanghaji Értéktőzsde (SSE) a Kínai Népköztársaság három független tőzsdéinek egyike. A másik kettő Shenzhenben és Hongkongban működik. A Shanghai Stock Exchange a negyedik legnagyobb tőzsde a világon, 1990-ben alakult. Kezdetei 1866-ban nyúlnak vissza. 1949-ben azonban a kínai forradalom ideje alatt bezárták.

Minden SSE-n jegyzett „A” részvényt jüan pénznemben forgalmaznak, a „B” részvényeket pedig dollárban jegyzik. Az "A" részvényeket csak hazai befektetők között forgalmazzák, kivéve azokat a kiválasztott külföldi invesztorokat, akik bekapcsolódtak a kínai beruházási programba. A "B" kategóriás részvények a belföldi és a külföldi befektetők számára egyaránt rendelkezésére állnak.

A Shanghai Stock Exchange piaci kapitalizációja 2018 márciusában 5,01 billió dollár volt. A Sanghaji Értéktőzsde teljesítményét a Shanghai Stock Exchange Composite Index teljesítményén keresztül mérhetik le a befektetők. Ebben szerepelnek a Shanghaji Értéktőzsde legértékesebb részvényei, a többi között a PetroChina, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank és a Kínai Mezőgazdasági Bank papírjai.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jórészt felfelé kapaszkodott Ázsia »