A világ legrégibb tőzsdéje Londonban működik (6)

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A londoni tőzsdét (LSE) 1801-ben alapították, de gyökerei 1698-ra nyúlnak vissza, amikor a tőzsde fő célja a piaci árak hetente kétszer történő közzététele.

Ez teszi a világ egyik legrégebbi tőzsdéjévé. A New York-i Értéktőzsde csak az első világháború végén váltotta fel az LSE-t a világ legnagyobb tőzsdéjeként. Ma még mindig Európa vezető tőzsde, és a hatodik helyen foglal helyet a világon.

A tőzsde tulajdonosa a londoni tőzsdei csoport (London Stock Exchange Group), amely az LSE és a Borsa Italiana 2007-es összeolvadásával jött létre létre. A londoni börzén szereplő mintrgy háromezer cégből több mint hetven különböző országból érkezett, ezzel az LSE az egyik legjelentősebb nemzetközi tőzsde.

Az LSE piaci kapitalizációja 2018 márciusában 4,38 billió dollár volt. A kereskedők megérthetik börze teljesítményét és piaci kapitalizációját FTSE 100 index segítségével mérhetik. Ez tartalmazza a ​​100 legjobb céget, beleértve olyanokat, minta Barclays, a BP és a GlaxoSmithKline. Az FTSE 250, a FTSE Small Cap és a FTSE All-Share indexeben szintén szintén jelentős cégek kaptak helyet.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Fent is volt, lent is volt New York »