Változik a trend: korábban kötünk életbiztosítást

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az életbiztosítással rendelkező magyarok többsége már 26 és 45 éves kora között megkötötte biztosítását - derült ki a 4Life Direct Kft. most publikált 200 fős kutatásából. A pénzügyi szolgáltatásokat kínáló nemzetközi vállalat megbízásából a Trend International Kft. piackutató cég 2016 júniusában végzett felmérést az 50 és 70 év közötti, átlagos vagy annál magasabb jövedelmű lakosság körében. A kutatás során többek között arra keresték a választ, hogy a magyarok kötnek-e életbiztosítást, milyen okból, és hány éves korukban.

Egyre többen gondolnak a jövőre

A felmérés alapján a válaszadók 45 százaléka rendelkezik életbiztosítással, közülük a legtöbben 26 és 45 éves koruk között kötötték meg az életbiztosítást. Okként 36 százalékuk egy pénzügyi tanácsadóval történő megismerkedést jelölt meg, 27 százalékuk egyéb okokból döntött a biztosítás megkötése mellett: például hogy gondoskodjon a családtagjairól, de gyakori a házasság, az ingatlanvásárlás, gyermek és unoka születése, valamint a munka, a befektetési és nyugdíjtakarékossági célú életbiztosítás megkötése is.  Az életbiztosítással rendelkező válaszadók többsége, - 45 százaléka - Budapesten él.

A megkérdezettek 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendelkezett életbiztosítással, de már nincs neki. Ezek a válaszadók legtöbben (48 százalék) 26 és 35 éves koruk között kötöttek életbiztosítást. 32 százalékuk azért döntött a biztosítás megszüntetése mellett, mert túl drágának találta azt, a válaszadók több mint fele viszont egyéb okokból, például mert lejárt a biztosításuk, lakásvásárlási vagy egyéb takarékossági célból.

A válaszadók 43 százaléka nem rendelkezik életbiztosítással, közülük legtöbben (32 százalék) azt jelölték meg oknak, hogy túl drágának találják általában a biztosításokat. Az ilyen biztosítással nem rendelkező válaszadók 13 százaléka úgy gondolja, nincs szüksége életbiztosításra. Érdekesség, hogy az életbiztosítással eleve nem rendelkező válaszadók több mint fele budapesti lakos, míg 22 százalékuk községekben él.

Ezt olvasta már?

Eltűnnek a fiatalok az építőiparból »