Van megoldás, ha hitel kell az önrészhez

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Óvatos optimizmus jellemzi a hazai vállalkozásokat, növekszik a hitelek iránti kereslet. Sokan számítanak a folyamatosan megnyíló uniós pályázati lehetőségekre, amivel összhangban a Széchenyi Kártya Program is egyre fontosabbá válik, hiszen hiteleivel kielégíthető a megnövekedett finanszírozási igény. Újdonság, hogy a Programon belül a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összege is 50 millió forintra emelkedett - tudtuk meg a UniCredittől.

Könnyen juthatunk hitelhez

Az egy évre rögzített összegű hitelkeretet biztosító, kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a vállalkozások átmeneti finanszírozási gondjainak megoldását segíti tárgyi fedezet és üzleti terv bemutatása nélkül. Ráadásul mától az UniCreditnél már 50 millió forintos maximális hitelkerethez lehet hozzájutni egyszerűsített hitelbírálattal, miután az SZK korábbi 25 millió forintos legmagasabb hitelösszege a duplájára növekedett.

A bank nemrég megkérdezett kisvállalati ügyfeleinek közel 60 százaléka tervezi, hogy indul uniós pályázatokon – ezt segíti elő a Program két másik hitele, amelyet elsőként az UniCredit vezetett be a piacra. A Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitellel a vállalkozások közvetlenül az EU-s támogatási szerződés aláírását, illetve a Támogatói Okirat kiállítását követően belevághatnak a projekt megvalósításába, még mielőtt az elnyert támogatást megkapnák. Az előfinanszírozás összege meglehetősen széles skálán, 500 ezertől 50 millió forintig mozog az elnyert támogatáshoz igazodóan.

Ez a hitel a szintén kamattámogatott Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitellel párhuzamosan is igénybe vehető, amellyel a vállalkozók elegendő önrész hiányában is elkezdhetik tervezett fejlesztéseiket. E két hiteltípus vállalkozói igényeknek megfelelő, valamint a megjelenő pályázati felhívások feltételrendszeréhez igazodó továbbfejlesztésén az UniCredit és a KAVOSZ folyamatosan és szorosan együtt dolgozik.

Egyre több lehet a beruházás

A bank júniusban publikált kutatása szerint a cégek közel kétharmada tervez beruházást az elkövetkező 1-2 évben, ezt segíti elő a Program két másik hitele. A Széchenyi Beruházási Hitel maximálisan igényelhető összege szintén 50 millió forint, futamideje akár a 10 évet is elérheti. Ez a hitel jól szolgálja a kutatásban megnevezett leggyakoribb célokat is: az ingatlanvásárlást, a korszerűsítést, vagy további munkahelyek teremtését. 

Emellett szintén elérhető a Széchenyi Forgóeszközhitel, mely nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 3 éves futamideje miatt kifejezetten alkalmas forgóeszközök (alapanyagok, árukészletek) finanszírozására is.

"Folyamatosan figyelemmel kísérjük a vállalkozók igényeinek változását, épp emiatt javasoltuk, hogy emelje a kormány 50 millióra a Széchenyi Kártya maximálisan igényelhető összegét. Hasonló fejlesztéseket tervezünk a jövőben is, és ebben számítunk kiemelt banki partnerünkre, az UniCredit Bankra" – mondta el Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A Széchenyi Kártya Program eddigi sikere megerősített minket abban, hogy a magyar bankpiac elkötelezett szereplőjeként az új igényeknek megfelelően is támogatnunk kell a hazai vállalkozásokat, hogy azok megerősödhessenek és tovább növekedhessenek – hangsúlyozta Tátrai Bernadett, az UniCredit Bank lakossági és kisvállalati üzletág vezérigazgató-helyettese.

Ezt olvasta már?

Bevételcsökkenés mellett is aratott az UniCredit »

4IG 617 (1,82 ) AKKO Invest 417 (0,12 ) ANY 1155 (-0,43 ) APPENINN 338 (0,45 ) AutoWallis 82 (1,86 ) CIGPANNONIA 284 (1,07 ) DELTA 81 (0,62 ) Gloster 2580 (-0,77 ) MOL 1638 (0,18 ) MTELEKOM 365 (-0,54 ) Megakran 4 (-11,11 ) NUTEX 25 (0,61 ) OPUS 234 (1,52 ) OTP 9335 (2,02 ) OTT1 165 (-0,60 ) PANNERGY 678 (0,30 ) RABA 796 (1,79 ) RICHTER 6650 (2,31 ) SET Group 58 (0,70 ) TAKAREK 430 (1,42 ) WABERERS 1200 (4,35 )