Visszatér Vatikánba XVI. Benedek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

XVI. Benedek nyugalmazott pápa május elsején költözhet vissza a Vatikánba Castel Gandolfóból, ahol február 28-i lemondása óta tartózkodott - jelentette az olasz sajtó.

A Corriere della Sera napilap pénteki száma arról írt, hogy a nyugalmazott pápa a jövő héten, valószínűleg május elsején vagy az "ehhez közeli napokban" visszatér a pápai államba. Így értesült a Vatican Insider hírportál is.

XVI. Benedeknek a Vatikánba való visszatérését az teszi lehetővé, hogy véget ért a vatikáni falakon belül található Mater Ecclesiae kolostor helyreállítása.

Februári lemondásakor a német pápa döntött úgy, hogy ennek a kolostornak az egyik szárnyába vonul vissza, a kolostorban klauzúrában élő nővérektől elkülönített épületrészbe.

A 450 négyzetméteres szárnyban kápolna, könyvtár, konyha, orvosi rendelő is van és zöldségkert is tartozik hozzá citrom- és narancsfákkal.

XVI. Benedekkel a személyi titkára, a háztartását vezető világi nővérek is visszatérnek Castel Gandolfóból a Vatikánba. A Corriere úgy tudja, hogy a pápa fivére, Georg Ratzinger is a vatikáni kolostorba költözik.

Amikor a nyugalmazott pápa ismét a Vatikán lakója lesz, pár száz méteres távolságra lesz utódjától, Ferenc pápától, aki megválasztása óta a Szent Márta-házban lakik és még nem költözött be az apostoli palotákban levő pápai lakosztályba.